Om Nylyckans Trädgård

Från början utbildade jag mig till florist och trivdes verkligen med yrket. Det är underbart att få skapa med händerna och träffa många människor. Att se någons min när de hämtar sin brudbukett eller att få äran att hjälpa till med blommor till en begravning värmer i hjärtat.
Sedan kom en dag när jag ville utvecklas och jag bestämde mig då för att gå en trädgårdsutbildning. Jag hade redan en egen trädgård där jag laborerade friskt. Jag vet inte hur många rabatter jag har grävt, grävt om och grävt igen och till och med grävt upp igen. Kanske inte så mycket för att de inte blev så bra, utan många gånger för att jag älskar att starta projekt och att gräva! Eller för att jag ser att om jag delar en enda funkia eller daggkåpa så kan jag få säkert fyra-fem nya plantor. Och då måste jag ju gräva en ny rabatt, eller hur?
När jag började träsgårdsutbildningen visste jag att det var helt rätt beslut. Jag älskar att vara ute och att röra på mig. Vad jag även insåg var hur viktigt det är att ha en plan för sin trädgård. Att få ner den på ett papper helt enkelt. Sedan behöver man inte följa den planen, den kan man ändra på vägen, men att man ändå börjar tänka på helheten. Ser jag framför mig att jag vill ha stora fruktträd i min trädgård så kanske jag inte bör vänta med att sätta dem, utan få ner dem i jorden så att de hinner bli precis sådana klätterträd som jag föreställer mig att mina barn ska klättra i så småningom. Själv satte jag flera äppelträd samma år som mellansonen föddes. Nu, 12 år senare, kan åtminstone hans lillasyster på fem år klättra i det.
En trädgård behöver tid på sig att växa fram. Att gräva ett hål eller en rabatt kostar ingenting och det kan man göra många gånger, men genom att ha en plan så kan du börja i rätt ände och få stommen i din trädgård med träd, häckar, murar och mer.
Efter trädgårdsutbildningen började jag arbeta direkt på ett företag i Varberg och tillbringade sedan nio år där. De senaste tre åren har jag ägnat åt att rita och gestalta trädgårdar på det företaget.
Och nu är det dags för mig att ta ytterligare ett steg. Genom Nylyckans Trädgård blir det möjligt för mig att följa alla mina drömmar på en och samma gång! Jag får träffa människor och utgå från deras behov, jag får planera trädgårdar och så får jag vara ute och gräva, plantera och sköta om!
Stort tack till dig som gör den drömmen möjlig!